Smartlog v3 » Baldarina Bekker » Dæksparkeri..
Opret egen blog | Næste blog »

Baldarina Bekker

Balfaldera og ballade, brok og bomstærke ballader

Dæksparkeri..

4. Oct 2005 06:48, Bekker

Inspireret af bloggen: "Mænd", der spørger, hvorfor mænd bare skal sparke til dæk, har jeg lige et ord at sige. Uden at have den store forstand på biler, selvom jeg dog ejer en lille Polo, vil jeg tro at det handler om dæktryk. Det ville være det mest logiske, ik? Men, jeg tror også at det handler om noget helt andtet. Jeg tror nemlig også at der er et socialt motiv bag. Da jeg for et par år siden var til familie fest, var jeg lige med mænnerne ude at kigge på forældrenes Volvo. Og der var en masse dæksparkeri. Jeg tænkte meget over det, og syntes at der var sådan en " Det er sku en stor bil, den kan holde til lidt af hvert *klonk klonk* ja selv at man starker til den" over det. Men, til den sociale del af det: Det virkede lidt som om, at sparkeriet kom af, at mænnerne ikke rigtigt vidste hvad de skulle sige. De kan ikke lide at sige: " Ok, fair nok, din bil er federe end min bil." Så, istedet giver de den et anerkendene spark i siden. Det er måske forkert at kalde det et socialt element. Det jeg mener er bare, at de ikke rigtigt ved hvad de skal sige, så istedet sparker de.

Kvinder ville måske sige " Ejh, det er fedt at sæderne ikke er sådan nogle grimme spraglede nogen." Kvinder med børn, ville måske sige" ejh, det er ærgeligt at indtrækket ikke er spraglet, så ville man ikke ha kunnet se ungernes banan-rester og spildte cacaomælk.

Da vi var i grækenland lære min far, min lille nevø at sparke til bildæk. Min nevø er lidt over et år gammel. Og det så fantastisk atletisk ud, når han hævede benene helt op til skulderhøjde, for at sparke til dæk. Af en eller anden grund var det ikke nok, at ramme dækket nederst. Men at have lært dæk-spakeri, resulterede i, at hver gang vi kom forbi en bil, stoppede lille nevø op, hævede benet så højt som muligt og gav den alt han havde. Det var meget langsomme gåture, der kom ud af lille nevøs nye dæksparker-sport. Men det var ok, specielt når det var en bus der skulle sparkes til, det krævede alligevel et lidt højere spark en ellers. Og så bestemt ikke ukomisk ud.

 

Kommentarer

 1. zizi
  4. Oct 2005 07:33
  1

  Altså uden at have meget forstand på det - så tror jeg helt klart på den med det sociale motiv... Har også oplevet mange familiefester - hvor mændene finder sammen på gårdspladsen og derefter sparker løs på dækkene ....

 2. Morfar
  4. Oct 2005 07:43
  2

  Det ligger bare i vores gener...ligesom i dag hvor min byggemateriale fragtmand, havde en hydraulisk kran på lastbilen, og jeg var nødt til at spørge om den kørte på hovedmotoren eller en separat motor...og det var en separat :).

 3. klaus
  4. Oct 2005 08:18
  3

  hmm, har lige været ude en tur og har passeret mindst tredive parkerede biler uden at trangen meldte sig... jeg har muligvis en genetisk defekt..?

 4. zizi
  4. Oct 2005 10:09
  4

  Tror kun trangen melder sig hos mænd i flok .... Men det kan godt være, at der er noget om, at det er noget genetisk...

 5. Pernille
  4. Oct 2005 10:33
  5

  Det underligst er så: Min søn på 2½ år gør det også. Og nu er det altså ikke sådan at hans handyr af en far som sådan går rundt og gør det - så hvor han har fået den ide fra, ved jeg ikke.

  Måske noget urinstinkt?

  Mange hilsner
  Pernille

 6. klaus
  4. Oct 2005 10:38
  6

  i behøver ikke spekulere mere, har lige slået det op i grønspættebogen: i gamle dage gik bønderne på marken og sparkede til knoldene (deraf udtrykket)... der er ikke så mange knolde tilbage, så...

Tags

Arkiv

Relaterede